Home    /    Blog

Blog

Hardlopen op wolkjes!

6 juni 2019
Er zijn hardlopers die, als je ze ziet rennen, op wolken lijken te lopen. De ene pas na de andere, ze lijken zich als een veertje over de weg te bewegen met hun bijna jaloersmakende, lichte tred. De bedenkers van het Zwitserse hardloopmerk ON gingen daarom op zoek dit ultieme gevoel van vrijheid tijdens het lopen te evenaren door middel van een schoen. In het begin gebruikten zij een tuinslang die ze kapot knipten en onder de loopzool van een bestaande schoen monteerden. De ronding van de tuinslang gaf een bijzonder gevoel in vering tijdens de run, waarna ze besloten op dit principe een zool voor een hardloopschoen te ontwerpen. ON was geboren.
 
ON-Technologie
De technologie van ON hardloopschoenen is gebaseerd op ultieme demping creëren op het moment dat de voet dit nodig heeft: tijdens de landingsfase. Is de voet eenmaal geland, zorgt de CloudTec®-demping van ON voor stabiliteit die de voet de kans geeft af te wikkelen zonder dat je gecorrigeerd wordt. De zool is zo ontwikkeld dat de rubberen Cloud-elementen niet alleen de verticale- maar ook de horizontale krachten die tijdens het lopen op de voet inwerken, opvangt. De schoen geeft je controle over je loopbeweging en stimuleert een krachtige afzet. De technologie geeft bij iedere stap energie, waardoor je deze niet verliest in overmatige demping van de schoen. Zo krijg ook jij het gevoel op wolken te kunnen lopen!
 
Diverse modellen
ON maakt alleen neutrale schoenen. Ze zijn allemaal licht in gewicht, zodat je het bijna voelt alsof je geen schoen aan hebt. Daarnaast zijn ze voorzien van ademend mesh-materiaal die je voeten droog houden en tegelijkertijd zorgen voor een fris gevoel. Wel zijn de schoenen verschillend in demping. Zo is de Cloudflow een erg reactieve schoen, met een kort dempingsvermogen, waardoor je veel energie terugkrijgt om je volgende stap te zetten. De clouds onder de zool zijn zo gepositioneerd dat ze zorgen voor een soepele afwikkeling van je voet. Perfect dus als je een wat lichtere tred hebt en op zoek bent naar een krachtige hardloopschoen.
 
Houd je van wat meer stabiliteit? Dan is de Cloudflyer wellicht jouw ideale schoen. De Crosslace technologie laat de schoen perfect om je voeten passen en geeft bovendien extra stevigheid rondom je voorvoet. De zool zorgt er daarnaast voor dat je extra demping ervaart tijdens je hiellanding.
 
Wil je optimaal comfort ervaren? De Cloudace geeft je het optimale gevoel op wolken te lopen. De brede, dikke clouds bezorgen je een maximale demping. Ook is de pasvorm iets breder, waardoor je voet meer ruimte heeft en de schoen een comfortabele fitting geeft. Een robuuste schoen die niet alleen  geschikt is voor de beginnende, maar ook de gevorderde loper naar een hoger niveau kan brengen.


     
 
Lees meer...
Lees minder...

La dolce vita in Teteringen

3 juni 2019
Italië, het land dat zelfs aan zijn vorm laat zien hét schoenenland bij uitstek te zijn. In dit veelzijdige land, waar de lekkerste koffies, de laatste trends en la dolce vita hand in hand gaan, wordt een bijzonder schoenmerk geproduceerd.

In midden-Italië, ter hoogte van het bekende Toscane, ligt de provincie Le Marche. Het landschap is veelzijdig met zijn hoge bergen, zand- en kiezelstranden en woeste rotskust. Je kunt er letterlijk alle kanten op. Ten midden van deze provincie is een kleine handwerkfabriek te vinden, waar een Italiaanse familie al ruim 40 jaar met veel passie schoenen maakt. Onder het label Volare wordt gewerkt aan een veelzijdige collectie vrouwelijke, comfortabele schoenen. Hun jarenlange vakmanschap en liefde voor schoenen vertaalt zich terug in eigentijdse modellen. Het gebruik van luxe, veelzijdige materialen, kleuren en prints maakt van iedere schoen een plezier om op te lopen én naar te kijken.

Dat de Italianen niet alleen dol zijn op schoenen, is alom bekend. Ook voor lekker eten en goede koffies ben je bij deze bewoners aan de Middellandse Zee aan het juiste adres. Een barista vind je er op iedere hoek van de straat. De dag begin je goed met een cappuccino. Maar ook als de dag vordert is een caffè, ofwel een espresso, een veel geconsumeerd drankje.
 
Wij zijn er ook gek op. Onze barista’s maken de lekkerste koffies voor je. Vandaag hebben we een nieuwe koffie geïntroduceerd, een echte “Italiano”, die ook nog eens gelinkt is aan schoenen. De marocchino heeft namelijk de typische kleur van gelooid leer. Uiteraard kan deze koffie niet ontbreken in onze zaak! Omdat we erg enthousiast zijn over de smaak, willen we het recept graag met je delen, zodat je thuis ook even het Italiaanse gevoel kunt opdoen.

Wat heb je nodig?

- Sterke filterkoffie
- Melk
- Een melkopschuimer
- Cacao

Hoe maak je ‘m?

Zet een sterk bakje filterkoffie. Warm ondertussen de melk licht op (blijf ver onder het kookpunt vandaan, anders zal de melk niet schuimen) en doe deze in de melkopschuimer. Breng voldoende lucht in de melk, zodat het een lobbige vorm aanneemt. Schenk vervolgens een beetje van je sterke koffie in een glas of kopje, strooi er een klein eetlepeltje cacao overheen en schenk de opgeschuimde melk over de koffie. Decoreer vervolgens je koffie met cacao. Klaar is je heerlijke marocchino!
 
Heb jij de barista in jezelf nog niet gevonden, maar wil je wel genieten van deze milde koffie met subtiele chocoladesmaak? Kom dan langs en drink er een aan onze bar. Kun je gelijk de Volare collectie bekijken!
 
 
Lees meer...
Lees minder...
 
Mis niets van de nieuwste collecties, kortingen en acties!