Home    /    Voetzorg    /    Voetspecialist    /    Podotherapie/Registerpodologie

Podotherapie/Registerpodologie

Podotherapeuten en registerpodologen behandelen voetklachten. Ook richten zij zich op klachten aan het bewegingssysteem, bijvoorbeeld vanwege een afwijkende stand van de voeten. Dankzij de kennis van onze podotherapeuten en registerpodologen kunt u orthopedische ingrepen uitstellen of zelfs voorkomen.
 
Podotherapeutisch onderzoek
Uw eerste consult start met een anamnese, waarbij we het klachtenbeloop in kaart brengen. Vervolgens analyseert de podotherapeut of registerpodoloog uw klacht. Naast de voetfunctie komen daarbij ook het looppatroon en uw algehele houding aan bod. Onze behandelaars beschikken over de modernste meettechnieken, zoals drukmeetapparatuur, videoanalyse en scanners. Daardoor kunnen ze uw klacht zo gedetailleerd mogelijk analyseren.

Echografisch onderzoek
Aanvullend op het standaard podotherapeutisch onderzoek volgt mogelijk een echografisch onderzoek. Dit om extra informatie te verkrijgen over de aanwezige klachten en hun locatie. Ook kan uw behandelaar met deze techniek het herstel van sommige klachten monitoren tijdens het behandeltraject.
 
Behandeling
Afhankelijk van de klachten en onderzoeksresultaten schrijft de podotherapeut u mogelijk een behandeling voor. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zolen, siliconen ortheses, nagelbeugels, taping en vilttherapie. Of aan schoenaanpassingen, wondbehandeling en adviezen rondom schoeisel en voetverzorging.

Onze kennis op peil
Onze medewerkers voldoen allemaal aan de door hun beroepsgroep gestelde kwaliteitseisen. Ook heeft onze praktijk het praktijkkeurmerk. Ons team hecht veel waarde aan het vergroten van de kennis en vaardigheden. Wat betekent dat we regelmatig deelnemen aan cursussen en trainingen, die zowel intern als extern plaatsvinden. Daarnaast richten we ons nadrukkelijk op multidisciplinaire samenwerking met specialisten in de directe omgeving, zoals reumatologen, fysiotherapeuten en pedicures.

 

Direct een afspraak maken?

Bel ons op 076 - 57 13 444 of laat hier een bericht achter en 
wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Mis niets van de nieuwste collecties, kortingen en acties!